Ik kan niet goed nadenken

Een meisje van 10 jaar klimt op de massage tafel voor een Bars sessie. Ze gaat liggen en kijkt me met grote ogen aan. Weet je waarvoor ik kom vraagt ze? Nee zeg ik, wil je me dat vertellen, het hoeft niet hoor. Ze kijkt me nog eens goed aan en zegt dan “ik kan niet goed nadenken”. Oké zeg ik en hoe is dat voor jou? Daar moet ze even over nadenken, hoe dat voor mij is zegt ze en dan is ze stil. Druk zegt ze dan. Ja druk, het is druk in mijn hoofd, alles gaat door elkaar heen. Dingen waar ik aan moet denken en ik zie beelden en hoor geluiden. Dat gaat steeds maar door en dan kan ik niet nadenken, dus dan maak ik mijn werk niet af op school of vergeet dingen te doen en mee te nemen. Hoe gaat dat dan in je hoofd vraag ik haar. Nou als ik naar school moet dan zegt mijn moeder doe je broodtrommel in je tas. Ik zie dan gelijk een plaatje van mijn tas met mijn broodtrommel er in, maar dan zie ik ook dat ik een koekje heb die ik ga delen met mijn vriendin en dan zie ik die vriendin samen met mij op het schoolplein en dan hoor ik de bel dat de pauze is afgelopen en moet ik opschieten. Dan is het net of ik wakker schrik van die bel en pak ik mijn tas en ren naar mijn fiets en ga naar school! En dan zit je broodtrommel er niet in zeg ik. Ja precies zegt ze en lacht, wat een zooitje in mijn hoofd he? Ach zeg ik, dat is maar wat je er zelf van maakt. Hoe mooi is het dat jij al veel verder kan kijken dan anderen. Dat jij zo knap bent om van alles op te pikken. Alleen nu is het even te druk waardoor je niet meer gebruik kan maken van de mooie dingen in je hoofd. Door het aanraken van de drukpunten op haar hoofd wordt ze slaperig en doet haar ogen dicht. Ik ga verder met de sessie en als het klaar is doet ze haar ogen open. Was ik nu in slaap vraagt ze? Wat denk jij vraag ik? Nou ik sliep maar ook weer niet, ik zag mooie dingen in mijn hoofd en nu gingen ze allemaal rustig en achter elkaar, niet meer door elkaar heen. Mijn hoofd voelt ook heel anders aan, minder druk. Dat is wel heel gek! Haar moeder komt de kamer binnen en vraagt aan haar hoe het was. Nou mam heel goed hoor, mijn hoofd lijkt wel meer plaats te hebben gekregen, ik denk dat ik voorlopig mijn broodtrommel niet meer vergeet en als ik dat wel weer ga doen dan moet ik weer hier heen. Mag ik nu op de trampoline en ze rent naar buiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *